Marbles / Rekrytoijan vinkit LinkedIn-profiilin täydentämiseen, osa 1 – Perustiedot kuntoon

Rekrytoijan vinkit LinkedIn-profiilin täydentämiseen, osa 1 – Perustiedot kuntoon

Julkaistu: 2018-01-05

Kirjoittanut: Samuli Tala

Meiltä kysytään usein vinkkejä LinkedIn-profiilin täydentämiseen. Usein kysyjät miettivät, mihin rekrytoijat/headhunterit kiinnittävät erityisesti huomiota profiilissa. Tämä on ensimmäinen kolmesta osasta blogisarjassamme, jossa käymme läpi kehityskohteita, jotka kannattaa huomioida omassa profiilissa. Myöhemmät osat julkaistaan tulevina viikkoina. Pysy siis linjoilla, jos haluat koko profiilisi kuntoon.

Ensimmäisessä osassa keskitytään perustieto-osaan, joka suurimmaksi osaksi näkyy jo ennen kuin profiilisi avataan. Tässä rekrytoijan vinkit profiilin perustieto/yhteenveto-osan täydentämiseen ja yleisimpien puutteiden korjaamiseen:

Otsikko
Jos etsit uusia haasteita, kannattaa se mainita jo otsikossa. Kerro minkälaisia töitä etsit tai miltä alalta. Monesti otsikkona on esimerkiksi “Looking for new opportunities in Recruiting and HR.”

Jos olet tyytyväinen nykyiseen työhön, kerro otsikossa nasevasti mitä teet ja minkälaisessa roolissa. Tämä onkin sitten taitolaji saada mahtumaan yhdelle riville.

Sijainti
Jos haluat tulla löydetyksi rekrytoijien hauissa, kannattaa lisätä sijaintitietoihin kaupunkisi. Tätä eivät kaikki mainitse profiilissaan.

Jos etsit töitä toiselta paikkakunnalta, voi olla hyvä vaihtoehto vaihtaa sijainti haluttuun paikkakuntaan. Näin näyt rekrytoijien hauissa halutulla paikkakunnalla.

Profiilikuva
Kuvan suhteen pätevät samat raamit kuin CV-kuvan kanssa: Selkeä, asiallinen sekä ajan tasalla. Jos sinulla ei ole kuvaa tällä hetkellä ollenkaan, pyydä vaikka kaveriasi nappaamaan se puhelimella – hiukan huonolaatuisempikin kuva on parempi, kuin ei kuvaa ollenkaan. Älä laita kuvaa, jossa esiintyy myös muita henkilöitä. Uskokaa tai älkää, näitäkin näkee.

Yhteenveto
Selkeys on kaiken A ja O. Mieluummin lyhyt ja ytimekäs, kuin liian pitkä romaani, jota kukaan ei jaksa lukea loppuun asti. Pysy asiassa ja kerro ydinosaamisesi selvästi. Omat suosikkini ovat luetellut listat omasta osaamisesta esimerkiksi käytetyistä ohjelmista tai tärkeimmistä osaamisalueista.

Jos olet kiinnostunut saamaan yhteydenottoja, laita sähköpostisi ja puhelinnumerosi yhteenveto-osioon. Tarkista myös asetuksista, että olet laittanut itsellesi notifikaation siitä, että saat LinkedIn-viesteistä sähköpostia. Näin LinkedInin kautta lähetetyt yhteydenotot eivät mene ohitse, jos et vaikka hetkeen kirjaudu sisään.

Eli tiivistettynä kuka olet, mitä teet, ydinosaamisesi sekä yhteystietosi.

Blogisarjamme 2. osassa keskitytään kokemus, koulutus ja skills-osioihin ja kolmannessa osassa käymme läpi kielitaitoa, kiinnostusta ja saavutuksia

Asiantuntija!

Kiinnostaisiko saada hyödyllisiä uravinkkejä ja palkkatietoa digitalouden tehtävistä? Liity nyt Marbles-tiimin jäseneksi oikean yläkulman napista!

Työnantaja!

Kaipaisitko apua rekryämiseen? Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta! Mietitään yhdessä, miten suorahaku voisi viedä tiimisi seuraavalle tasolle.