Rekrytoijan vinkit LinkedIn:iin osa 2 – Näin tulet löydetyksi

Blogisarjan ensimmäisessä osassa annoimme vinkkejä LinkedIn-profiiliin perustietojen hiomiseen. Toisessa osiossa annamme vinkkejä LinkedIn-profiilin varsinaisen runko-osan kehittämiseen.

Runko-osassa tuodaan oma kokemus ja osaaminen esiin. Jos kokemus, koulutus ja skills-osiot ovat kovin suppeat, et todennäköisesti herätä rekrytoijien kiinnostusta. Tässä vinkit niiden kehittämiseen:

Marbles_yhteiskuva_facebook_coverphotoKokemus (Experience)

Kerro aluksi lyhyesti, mitä yrityksesi tekee. Seuraavassa kappaleessa kerro, mitä sinä teet. Ensin voit kertoa yleisellä tasolla aihealueet, joiden parissa työskentelet. On hyvä vielä selventää konkreettisin esimerkein, mitä työsi pitää sisällään, esimerkiksi ranskalaisilla viivoilla. Kerro myös, mitä ohjelmia käytät työssäsi.

Monesti ihmettelen, kun vertaan ehdokkaiden CV:ta ja LinkedIn-profiilia, mikseivät ihmiset laita vähintään samoja tietoja copy pastella LinkedIniin, kuin mitä heillä on CV:ssa. Tämä on se minimitaso, mitä mieluiten pitäisi jokaisesta työtehtävästä lukea.

Myös pitempiä taukoja töiden välissä kannattaa hieman avata, sillä rekrytoijat yleensä kyllä huomaavat nämä. Kerro, mitä olet tehnyt oman ammattitaitosi kehittämiseksi. Yhtenä esimerkkinä tulee mieleen profiili, jossa vanhempainvapaalla ollut henkilö kertoi, kuinka oli organisoinut ja johtanut kolmea vaativaa alaista 24/7. Ripaus huumoria on aina hyvästä.

Koulutus (Education)

Kerro ainakin missä olet opiskellut ja mitä olet lukenut pääaineena sekä sivuaineena. Lopputöiden aiheita kannattaa myös avata. Mahdolliset vaihdot voi merkitä profiiliin erikseen.

Suosittelen laittamaan jokaisen tutkinnon erikseen. Esimerkiksi, jos olet koulutukseltasi kauppatieteiden maisteri, laita sekä maisterin, että kandidaatin tutkinnot erikseen profiiliisi. Tämä taas hieman selkeyttää profiilia ja varmistaa, että LinkedIn tunnistaa tutkintosi oikein. Tämä nyt ei ole maailman suurin asia, mutta esimerkiksi LinkedInin Jobs-osiossa, jos selaat avoimia työpaikkoja, näet miten vertaudut muihin hakijoihin nähden. LinkedIn voi tunnistaa yhdistelmätutkinnot väärälle tasolle.

Kannattaa myös lyhyempien koulutusten kohdalla miettiä, sopivatko ne paremmin sertifikaatti tai kurssi-osioihin kuin koulutus-osioon. Jos koulutus-osioon tunkee kaikki pienimmätkin koulutukset, voi se vaikeuttaa tärkeimpien koulutusten tunnistamista. Pääsääntönä voisi sanoa, että tutkintoon johtavat koulutukset koulutus-osioon, muut sertifikaatti tai kurssi-osioihin.

Taidot (Skills & Expertise)

Skillsit ovat rekrytoijan näkökulmasta erittäin oleelliset. Niitä kannattaa siis olla, ja mieluiten paljon. Endorsementien määrällä ei ole juurikaan mitään väliä, sillä ne eivät recruiter-työkalussa edes näy.

Skillsit kannattaa olla mahdollisimman konkreettisia, esimerkiksi, jos sinulla on jostain ohjelmasta käyttökokemusta, se kannattaa ehdottomasti lisätä skillseihin.

Skillsit voidaan ajatella hakusanoina, sillä näitä käytetään hyvin usein sopivien hakijoiden etsimisessä.

Lisää vinkkejä LinkedIn-profiilin kehittämiseen

Kolmannessa ja samalla viimeisessä osassa kerromme, kuinka voit erottautua massasta ja parantaa mahdollisuuksiasi tulla löydetyksi kielitaidon, saavutusten, kiinnostusten kohteiden ja suosittelijoiden avulla.

Lue vielä nämä!